Képgaléria
2012-ben ELKÖLTÖZTÜNK! Címünk: Budapest, VI. Délibáb utca 19.
Telefon/fax: (06-1) 351-1250 E-mail: Mellnagyobbítás
New Contur plasztikai sebészet New Contour Plastic Surgery New Contour Plastische Chirurgie
New Contur plasztikai sebészet képgaléria
Keres

Arc implantátum beültetés


  Az esztétikus-ideális arc nem sima, lapos felszínű, nem feszesre húzott, hanem telt elődomborodásokkal nőknél ívelten, lágyan formás, férfiaknál markánsan kiemelt. Az arc csontozatának veleszületett alkati, ritkán szerzett, sérüléses besüppedései miatt a fenti teltség gyakran nem látható. Leggyakoribb a szemek alatti, a járomívek területén, a felső arccsont területén lévő besüppedés, de előfordul a mélyebb orralap (amikor az orr szinte „gödörből” áll ki, vagy különösen az előreugró orral együtt zavaró kicsiny, az arc síkját profilból el nem érő áll (madárarc).

Amennyiben az arc besüppedésének, laposságának oka a zsírpárnák csökkenése, sorvadása, úgy saját zsír befecskendezésével viszonylag kis műtéttel korrigálható az elváltozás.
Nőknél a telt, ívelt arccsontívek különösen attraktív, érzéki benyomást kelthetnek. Amennyiben az életkorral megereszkedett arcközépi lágyrészek miatt csökkent ez a domborulat, úgy leginkább endoszkópos arcközép műtéttel lehet helyreállítani, mindenféle implantátum nélkül.

Ha a laposság oka a csont alakjában keresendő, a megoldás járomív, felső állcsonti (malaris) implantátum beültetése, mely műtét összekapcsolható szemhéjplasztikával vagy más arc korrekcióval is. A műtét elvégezhető az alsó szempillák alatti metszésből, vagy a semmilyen külső heggel nem járó, kötőhártyán keresztül végzett behatolásból, ritkábban szájüregi behatolásból is. Az orralap besüppedése korrekciójára az orrnyílásokon belül végzett behatolásból ültethetünk be implantátumot. Az áll kiemelésére áll alatti metszésből helyezünk be a leggyakrabban implantátumot, avval az előnnyel, hogy ilyenkor ugyanabból a behatolásból áll alatti zsírszívás is végezhető, vagy nyakizom korrekció. Ez a beavatkozás látványosan javíthatja a kiugró, nagyobb orr plasztikai műtéte során az ún. madárarc jellegű ék alakú arcprofilt, tekintve, hogy az áll és az orr egymáshoz viszonyított aránya nagyon fontos, jellemző, és egymással kölcsönhatásban lévő optikai viszony.

 
arcplasztika specialista plasztikai sebész ábra

Arc implantátumok elhelyezésének lehetőségei


Az implantátumok közt vannak szilikon anyagú implantátumok, melyek körül a szervezet vékony hártyát hoz létre, használatuk után évekkel 1-2 %-ban lehetséges csak irritáció, mely miatt igen ritkán (a mi gyakorlatunkban még nem fordult elő) el kell távolítani azokat. Az arcimplantátumok másik csoportjába olyan anyagok tartoznak, melyek apró lukacsaiba a szervezet mintegy „belenő” ezekkel ilyen késői problémák kockázata még kisebb, viszont nagy erőbehatás hatására (boksz, autóbaleset stb.) törékenyebbek.arcplasztika képek implantátum
 
Különböző típusú áll implantátumok egy gyártótól, az Implatech-től 


Az implantátumok formája, alakja, méretei igen széles választékban állnak rendelkezésre és a páciens egyéni alkati, anatómiai sajátosságai, méretei, óhaja és bizonyos szempontból igényei szerint is az adott esethez választandók és méretezhetők. Korábbi sérülések, balesetek, törések vagy műtétek után kialakult csonthiányok vagy torzulások egyedileg méretezett, választott vagy egyéni igényre gyártott implantátumokkal is korrigálhatók. Homorú homlok korrigálására lehetséges endoszkópos behatolással behelyezése során pépszerű, megformálása után szilárduló műcsont implantátum beültetésére, egyéni formázással is.
 
 arcplasztika implantátum

Különböző típusú malaris (arcközépi) implantátumok formái


Gyakorlatunkban az ilyen műtéteket altatásban, 8-24 órás bennfekvés magánkórházi-magánklinikai biztonságával, kellő kivizsgálás, altatóorvosi megelőző vizsgálat és konzultáció után, antibiotikus védelemben végezzük, az implantátumokat mindig a csonthártya alá ültetve (mert így az elmozdulás vagy egyéb szövődmények lehetősége is kisebb) gyakran egyéb kiegészítő rögzítéssel.

A páciens arcához jól kiválasztott és jól méretezett implantátumok soha nem zavaróak, azok mégis látványosan javítják egy arc esztétikáját.


Képgaléria
 
Kapcsolatfelvétel
Copyright © New Contour Plasztikai Sebészet   -   Minden jog fenntartva
Adatvédelmi és jogi nyilatkozat