Képgaléria
2012-ben ELKÖLTÖZTÜNK! Címünk: Budapest, VI. Délibáb utca 19.
Telefon/fax: (06-1) 351-1250 E-mail: Mellnagyobbítás
New Contur plasztikai sebészet New Contour Plastic Surgery New Contour Plastische Chirurgie
New Contur plasztikai sebészet képgaléria
Keres

Ajaknagyobbítás, injekciós szájfeltöltés, ajaknagyobbítás saját anyaggal


  A veleszületetten keskeny, szigorú, hideg benyomást keltő, vagy a klimax kora után elvékonyodott ajkak teltebbé, érzékibbé tételét injekciós kezelésekkel és műtétekkel végezhetjük el, felhasználva idegen anyagot és saját, a páciens szöveteiből nyert anyagot egyaránt. Az ajkak teltsége és formája fontos, érzéki jelentéssel bír az arc esztétikai egységében.
 
 
ajaktöltés kép
 
Képek természetesnek tűnő, szép ajakról


Az ajkakba beadott vagy behúzott anyagokat az ajak szöveteinek mélyére, az izom köré adjuk és nem közvetlenül a bőr alá. A páciens óhaját gyakorlatunkban tükör előtti megbeszélés során mérjük fel, amikor kiderül, hogy felső, alsó, vagy mindkét ajkát szeretné nagyobbíttatni a páciens, azokat egymáshoz képest milyen arányban, mértékben és formában. Ennek mértékétől, valamint természetesen a páciens egyéb igényeitől is függ az adott esetben javasolt módszer és így az ár is.


Injekciós ajaknagyobbítások

Szilikon injekciót annak késői gyulladás és daganatkeltő hatása miatt semmilyen körülmények közt sem adunk! A folyékony szilikon használata (és nem a tokban lévő, gél állapotú mell implantátum) a világ legtöbb országában tiltott, Magyarországon „csak” nem engedélyezett. Ennek ellenére sajnos többen is használják, többnyire a páciensek tudta nélkül. Az évekkel későbbi mellékhatásokat általában nem az észleli, aki beadta a folyékony szilikont! A beadott szilikon injekciós anyagot teljesen eltávolítani már nem lehet, csak egyes zavaró, vagy gyulladásba jött csomóit!

 
 
ajaktöltés
 
Képek máshol végzett szilikon injekciós ajaknagyobbítás hosszú évekkel későbbi szövődményéről, gyulladásról


Bármilyen ajaknagyobbító, vagy ránckiemelő anyag használata előtt fontos, hogy a páciens írásbeli tájékoztatót is kapjon, utána pedig joggal kérheti el a beadott anyag azonosító dokumentációját, címkéjét, dobozát, mely Őt illeti jog szerint.

Az injekcióval beadható anyagok közt idegen anyagok és a saját zsír egyaránt szerepelhetnek. A Kollagén injekció (tisztított, kezelt, állati eredetű) előtt allergia teszt injekciót kell adni, és a próba valamint a kezelés közt legalább 4 hétnek kell eltelnie. Hátránya, hogy a beadott Kollagén (pl. Resoderm, Resoplast) kivétel nélkül mind felszívódik 2-6 hónap alatt, bár korlátlanul ismételhető.

A leggyakrabban használt hyaluron-sav injekció (pl. a szintetikus eredetű Restylane, mint hyaluronsav-származék, az emberi porc alkotóelemét tartalmazza) előtt teszt injekcióra nincs szükség, hatása tartósabb, de a beadott anyag fele felszívódik egy év, egésze két év alatt. Szintén sokszor ismételhető, a szövődmények száma igen kevés.


 
ajaktöltés anyag molekula
 
A Restylane molekulaszerkezete stabilizált gélben
 

 

A Restylane injekció angol nyelvű ismertetőjében szereplő, sajnos a magyar nyelvű ismertetőből kimaradt tilalom más, egyszerre felhasznált bármilyen vagy korábban ugyanazon a helyen alkalmazott más, nem felszívódó anyaggal kapcsolatban


Az Artecoll- (újabb nevén ArteSense) injekció anyaga (poly-meta-metacrylat) olyan nagyságú mikroszkopikus gömböcskék, melyek nem tudnak egyáltalán felszívódni, a technikai okból benne lévő 8 % kollagén azonban felszívódik és ezen alkotóelem miatt célszerű 4 héttel a beavatkozás előtt szintén érzékenységi teszt alkalmazása. Az Artecoll tartós hatása mellett hátránya, hogy egy adott területen nem célszerű túl sokat beadni belőle, mert nagyobb mennyiségben tömöttebb, keményebb lehet, ezen kívül egészen felületesen egyáltalán nem adható.
Ezen anyagok beadása a bőr mélyebb rétege alá és nem a bőr felületi rétegeibe történik, nagyon vékony tűvel, számos, apró helyre, egyenletesen.


 
ajakfeltöltés keresztmetszet

Képek a beadás helyéről - keresztmetszeti vázlat, a beadás helytelen és helyes módja a felső ajakon


Olyan páciensnél, akinek már volt korábban ajak herpesze, kötelező a herpesz fertőzés gyógyszeres megelőzése. Gyakorlatunkban a tükör előtti vizsgálat során megbecsült szükséges beadandó mennyiségnek egyszerre mindig csak legfeljebb 2/3-át adjuk be, mert később, másik alkalommal még mindig lehet beadni, de ha sok, akkor kivenni már nem lehet. Az injekciók kellemetlen tűszúrások, de az előtte adott nyugtató tabletta bátorságával elviselhető kellemetlenség. Ennél érzékenyebb páciensen az ajkakat beidegző idegek előzetes injekciós érzéstelenítése (4 szúrás) után a többi injekció már nem észlelhető. A beadás során a páciens a tükörben kontrollálhatja az azonnali hatást és a beadás helyét, a beadott mennyiség elosztását módosíthatja kívánsága szerint. A beavatkozás után rövid ideig hűtjük a területet, az ezután keletkező duzzanat pedig 2 - 3 nap alatt megszűnik.


 
ajakfeltöltés után
 
Képek attraktívan nagyobbított ajkakról


Műtéti ajaknagyobbítások

A saját zsírral való ajaknagyobbítás, ha a zsírt megfelelően kezeljük, igen sikeres lehet, általában a beadott mennyiség maximum 20 %-a szívódik csak fel az első hónapokban, a többi megmarad, tehát a hatás a tévhitektől eltérően - tartós. Ha ismételni szükséges, a második beadás után már ennél kevesebb szívódik fel belőle. A módszerhez az szükségeltetik, hogy legyen a páciensnek olyan területe, ahol zavarja őt akár kis zsírtöbblete, és ahonnan így elvégezhető a zsírleszívás, mert ellenkező esetben, ha kis mértékben is, de besüppedés keletkezik az adóterületen. Így e módszerrel két eredményt lehet egyszerre elérni, meg lehet szabadulni egy zavaró zsírpárnától és a leszívott zsír egy kisebb részével lehet az ajaknagyobbítást elvégezni. Ez a beavatkozás műtét, melyet műtői körülmények és biztonság módszereivel, az adott terület és a kívánt zsírleszívás területe(i) szerinti érzéstelenítésben fájdalom nélkül lehet elvégezni, az érzéstelenítés módszerétől függően ambuláns műtéttel (a beavatkozás utáni közvetlen hazamenetel) helyi érzéstelenítésben, vénás nyugtatásban vagy 1 napos bennfekvéssel, ez esetben altatásban. A leszívott zsírt speciális módszerrel tisztítjuk és sűrítjük a minél jobb megtapadás érdekében. A módszer hátránya, hogy nagyobb ajakduzzanattal jár, mint az injekciós beavatkozás, és kb. egyheti szalonképtelenséggel, viszont tartós eredményt ad.

 
ajakfeltöltés anyag tű
 
Korszerű és hatékony eszköz zsír nyerésére és sűrítésére


Látványos és természetes műtéti megoldás a halántéki izombőnyével végzett ajaknagyobbítás műtéte. Ekkor a hajas fejbőr halántéki területéről olyan metszéssel, melynek hege a későbbiekben a haj közt alig megtalálható, veszünk ki a halántéki izom felszínéről egy vékony hártyát, az izombőnyét.


ajakfeltöltés ajaktöltés kiegészítő műtét

A halántéki izombőnye nyeréséhez szükséges metszés helye


A beavatkozás helye ugyanaz, mint endoszkópos arcplasztikáknál a halánték emelés behatolása, ezért célszerű ezt a módszert alkalmazni, ha egyidejű halánték emelést is kíván a páciens. Ez a réteg sem esztétikai, sem működési értelemben nem hiányzik majd, a beavatkozáshoz hajat nem kell levágni. A vékony, puha réteg cigaretta papírhoz hasonló módon összesodorva csíkokként húzható be az ajkakba parányi lyukakon keresztül, melyeket már 6 nappal később sem lehet megtalálni. Ez a természetes saját anyag mindig puha, gyakorlatunkban mindig megtapadt, fertőzésre nem fogékony. A felső és alsó ajkak egyidejű nagyobbítási igénye esetén mindkét halántéki oldalról kivehető. A műtéthez altatást, vagy vénás nyugtatást javaslunk, 8-24 órás magánklinikai ápolással, ellátással. A nagyobbítás eredményénél nagyobb duzzanat egy héten belül megszűnik. 

Az ajkak nagyobbítását végző műtétek és injekciós kezelések előtt pár nappal antibiotikumot és arra hajlamosaknál a herpesz vírus okozta fertőzés megjelenését kivédő gyógyszert adunk.
Az injekciós és a műtéti nagyobbítás módszerei egymással kombinálhatók és idővel ismételhetők. A különböző injekciós módszereket (anyagokat) nem célszerű kombinálni, mert így a szövődmények lehetősége gyakori.
A régebben végzett ajakpír-nagyobbító műtétet, mikor egy keskeny bőrcsík kimetszése után az ajakpírt szélesebben szegtük ki, ma már nem végezzük, tekintve, hogy a későbbi ajakmozgások elhúzó hatására is, nem mindig lehet ideálisan szabályos az ajakpír széle ezzel a módszerrel.


Képgaléria
 
Kapcsolatfelvétel
Copyright © New Contour Plasztikai Sebészet   -   Minden jog fenntartva
Adatvédelmi és jogi nyilatkozat